مقدمه
یکی از ضروریات زندگی اجتماعی بشر ، از ابتدای خلقت تاکنون برقراری ارتباط از راه های مختلف بوده است. سیر و ساحت مهم ترین و موثرترین عامل جهت برقراری ارتباط در زمینه های مختلف فرهنگی ، سیاسی ، اجتماعی و اقتصادی می باشد. با توجه به هدف دار بودن خلقت جهان هستی و پدیده های آن به ویژه انسان طبق فرموده قرآن : « اخهسبتم انما خلقنا کم عبثاً » مومنون 115 (مسیر زندگی انسان ، قانونمند و بر اصول علمی و حساب شده بنا گردیده لذا سیر و سلوک و سیاحت و سفر نمودن انسان ها هدفدار بوده و نقش سازنده و هدایتگر و تکامل بخش بودن آن آشکارا در قرآن مجید بیان شده و در احادیث نیز به طور مشروح مطرح شده است.
از این رو سفر معروف ترین رگه های وجودی بشر از بنیادی ترین نیازهای او محسوب می شود. و مقوله ای متفاوت با دیگر شئون زندگی بشر نبوده ، بلکه بخش اجتناب ناپذیر میان آدمیان است.
در تعطیلات عده بسیاری از مردم به سفر می روند. چه مسافرت های دیداری و صله رحم و یا چه برای زیارت و چه به قصد تفریحات سالم که هر سه نوع آن خوب و پسندیده است. به همین مناسبت نگاهی به سفر از دید معارف اسلامی داریم : امام صادق (ع) در حدیثی فرموده است: مسافرت باید برای یکی از این سه امر باشد:
تهیه توشه آخرت
تامین معاش زندگی
لذت مباح و تفریح غیر حرام
بنابراین باید در سفرها آدابی را که پیشوایان دین نقل شده است، به عنوان رهنمود گرفتن از مکتب رعایت کرد.
فایل پاورپوینت 13 اسلاید
doc_1551108515_19251_2077_1952.zip0.85 MB |