پیش گفتار
هدف ماازتحقيق درباره آلودگی هوا ، عواملی كه درآلوده كردن هوا ودردهه های اخير باعث بيماريهای تنفسی وقلبی شده است چيست؟
چه راهكارهای برای جلوگيری ازاين آلودگی زيانباروجود دارد؟
دراين پروژه قصد داشتيم منابع آلوده كننده ومعرفی عناصر آلودگی را معرفی كنيم وبا تركيب هريك باهم چه حادثه وچه اثری برانسان وهوا می گذارد.
تصاويری برای ملموس شدن موضوع نيز ارائه می شود.
مقدمه
ما بر روی زمين و در كره ای از هوا زندگی می كنيم. همان گونه كه آب،آبزيان را در بر مي گيرد، هوا نيز ما را در بر گرفته است. ما هوا را نمی بينيم ولی در روزهايی كه باد می وزد آن را حس می كنيم كه هواكره ناميده مي شود. هواكره دارای لايه بندی است كه بيشترين تأثير را برروی حيات موجودات لايه زيرين آن دارد و تمام اختشاشات جوی در اين لايه صورت می گيرد اگر انسان بدون توجه به سلامت محيط زيست اقداماتی را انجام دهد زندگی موجودات را به خطر انداخته خسارت های جبران ناپذيری را بر زيست كره وارد خواهد كرد. ما دراين مقاله سعی کرده ایم تا شما را با آلاينده های هوا و آب آشنا نموده و عوارضی را كه پديد می آورند يادآور شویم. راه های پیشگیری آن را معرفی نماييم تا بلكه بتوانيم در حفاظت ميحط زيست نقش تأثير گذاری را داشته باشيم.
آلودگی هوا
هوای آزاد به آن مقدار ، مدت ، و ویژگیها که برای انسان ، گیاه یا حیونات خطرناک بوده وبرای اموال مضر ویا به طور غیرقابل قبولی مخل استفادهٔ راحت از زندگی واموال گردد. با توجه به تعریف فوق نوع ، کمیت ، ویژگیها وزمان تماس در تأثیر آلوده کنندهها بر انسان ومحیط اهمیت پیدا میکند. اگر به بوده وشرایط مناسبی را ایجاد مینماید و گاه نیز باعث تشدید آلودگی میشود. باد یکی از عوامل مهم در گازکربنیک (CO2) بخار آب ونیتروژن آزاد که همهٔ اینها بی آسیبند اگر سوختها مقداری گوگرد هم داشته باشند اندکی انیدریدسولفورو (SO2) نیز باقی میگذارند. که اگر با هوا ورطوبت نیز تماس پیدا کند ، تبدیل به اسید خورندهای میشود.
برای آنکه احتراق کامل صورت گیرد مادهٔ سوختی باید از هوای کافی برخوردار باشد ، هوایی که بتواند عمل اکسیداسیون یا « اکسایش » را در حرارت بالا ، خوب وکامل انجام دهد. البته پیدا کردن چنین شرایطی دشوار است ، به ویژه اگر سوخت چیزی جامد باشد. از این رو ، احتراق ناقص صورت میگیرد ودر نتیجه ، دود تولید میشود. زغال سنگ خشک ، آنتراسیت وزغال کک ، بدون آنکه دودی تولید کنند ، به خوبی میسوزند زیرا دارای هیچ مادهٔ فراری نیستند. ولی زغال سنگهای معمولی ، که در حرارت نسبتاً کمی تجزیه میشوند ، از خود گاز ومادهٔ قیری رها میکنند. این گاز ومادهٔ قیری با غبار وخاکستر بهم میآمیزند وتولید دود میکنند. هوای شهرها پر است از ذرههای جامد بسیار ریزی که در فشار شناورند ، ولی همهٔ آنها دود نیستند. این ذرات عبارتاند از گرد وغبار ومواد سبزه یا موادی دیگر.
واژه نامه آلودگيهوا
آئروسل: پراکندگی ذرات میکروسکوپی جامد یا مایع در محیط گازی است مانند دود ، مه و یا میسته .
غبار :اصطلاحی است که به طورنامشخص به ذرات جامدی که غالبا بزرگتر از کلوئید هستند وقادرند وموقتا در هوا ویا گازی دیگربه حالت تعلیق درآیند اطلاق میشود ذرات غبارها به چسبندگی ندارند مگر اینکه تحت نیروی الکتریسیتهٔ ساکن قرار گیرند.
قطره: ذرهٔ کوچک مایع دارای اندازه و وزن مخصوصی که در شرایط سکون سقوط کند اما ممکن است در شرایط توربولانس به صورت معلق بماند.
خاکستر فراز: ذرات بسیار کوچک خاکستر است که در اثر احتراق مواد سوختی وارد جریان گاز دودکش میشوند ، ذرات خاکستر ممکن است حاوی ذرات ناقص سوخته باشند. این اصطلاح اختصاصا به خاکستر موجود در گازهای حاصل از دیگهای بخار که با استفاده از سوخت اندازههای مختلف کار میکنند اطلاق میشود.
مه : اصطلاح نامشخصی است که برای بیان وجود ذرات قابل رویت که در حالت پراکندگی به صورت مایع هستند بکار میرود.تشکیل آنها معمولاً مستلزم تراکم است. در هواشناسی به پراکندگی ذرات آب یا یخ گفته میشود.
فایل پاورپوینت 65 اسلاید
doc_1551107747_19284_2077_1515.zip0.56 MB |