« بسم الله الرحمن الرحیم »
آیات:
1- « قُلْ هُوَ اللَّهُ »
2- « اللَّهُ الصَّمَدُ »
3- « لَمْ يَلِدْ وَ لَمْ يُولَدْ »
4- « وَ لَمْ يَكُنْ لَهُ كُفُواً أَحَدٌ »
ترجمه:
1- بگو اوست خدای یکتا
2- خداوندی صمد
3- نه زاییده نه زاده شده
4- و نباشد او را همتا کسی
تفسير سوره:
در فضيلت اين سوره به قدري أخبار تكاثر دارد و تا به حدّي منتهي شده است كه از طريق فريقين وارد است كه معادل يك ثلث از قرآن است .محتمل است اين سوره مكّيّه باشد و مدنيّه ، امّا آنچه از بعض اسباب نزول آن دستگير ميشود آن ميباشد كه بايد ظاهراً مكّيّه باشد .
قَولُه تَعالَي: قُلْ هُوَ اللَهُ أَحَدٌ ، لفظ هُوَ ضمير شأن و قصّه است كه فائدهاش اهتمام به مضمون جملهاي است كه در پس آن در ميآيد. و سخن درست و حقِّ مسأله در لفظ جلاله آنستكه در عربيّت ،عَلَم بِالغلبة شده است همچنانكه خداوند در سائر لغات داراي اسم خاصّي است .و مقداري از اين گفتار و بيان و استدلال در تفسير سورۀ فاتحه گذشت .
و كلمۀ أحد از وحدت گرفته شده است مانند كلمۀ واحد ، با اين تفاوت كه أحد اطلاق ميشود بر آن چيزي كه قبول كثرت نمينمايد نه در خارج و نه در ذهن ، و بهمين جهت است كه شمارش نميپذيرد و در تحت عدد داخل نميگردد؛بخلاف كلمۀ واحد كه براي آن دوّمي و سوّمي يا در خارج و يا در ذهن ، به پندار و يا به فرض عقل وجود دارد و با انضمام به آن كثير ميشود . و امّا أحد لفظي است كه هرچه براي آن به عنوان موجود دوّمي فرض شود ،همانست كه بوده است و اين فرض ، زياده براي آن چيزي را نخواهد افزود .
فایل پاورپوینت 13 اسلاید
doc_1558960885_27175_2077_1560.zip0.54 MB |