فهرست مطالب
مقدمه
موقعیت جغرافیایی و جمعیت
شرایط آب و هوایی گیلان
پوشش گیاهی جانوری گیلان
رود ها و کوههای استان گیلان
زبان و دین مردم گیلان
آداب و رسوم مردم گیلان
مهمترین غذاهای محلی استان گیلان
اقتصاد مردم گیلان
وضعیت صنعت در استان گیلان
وضعیت کشاورزی استان گیلان
وضعیت گردشگری استان گیلان
سوغاتی های گیلان
دانشگاههای گیلان
شهرستان های استان گیلان
منابع
مقدمه
گیلان که در اوستا از آن به نام "وارنا" نام برده میشود مرکز باستانی اقوام مختلفی است که معروفترین آنان دو نوع گیل و دیلم هستند. یونانیان این سرزمین را کادوسیان مینامند. بعضی از محققین کادوسیان را از بومیهای ایران قبل از آمدن آریاییها به این سرزمین میدانند.
گیلان در اواخر دوره قاجاریه، به دروازه اروپا مشهور شد و در نهضت مشروطه نیز گیلانیان نقش مهمی در به ثمر رساندن انقلاب داشتند.
گیلان سرزمین جنگل و باران، سرزمین برنج و زیتون و نوغان بستر رودهای خروشان آرمیده در دامن پر مهر دریای مازندران سرشار از زیبائیها و دیدنیهاست.
موقعیت جغرافیایی و جمعیت
استان گیلان از سال ۱۳۴۴ در تقسیمات کشوری ایران به عنوان استان مستقل وارد شد. این منطقه پیش از آن ایالت گیلان و طوالش ، بعد بانام استان یکم خوانده میشد.
این استان، از شمال به دریای کاسپین و کشور آذربایجان، که از طریق آستارا با آن دارای مرز بینالمللی است، از غرب به استان اردبیل، از جنوب به استان زنجان و قزوین و از شرق به استان مازندران محدود میشود. مساحت گیلان ۱۴٬۰۴۴ کیلومترمربع و جمعیت آن طبق سرشماری۱۳۹۵ ، ۲٬۵۳۰،۶۹۶نفر است.
گیلان دهمین استان پرجمعیت و دومین استان پرجمعیت شمال ایران پس از استان مازندران است. تراکم جمعیت در این استان با ۱۷۷ نفر در هر کیلومترمربع جایگاه سوم را در ایران دارد. کلانشهر رشت با داشتن ۴۶ درصد جمعیت کل استان، مرکز و پرجمعیتترین شهر شمال کشور و یازدهمین شهر پرجمعیت ایران است. از دیگر شهرهای پرجمعیت این استان میتوان به ترتیب به شهرهای بندر انزلی، مهمترین بندر ایرانی در حاشیه دریای کاسپین لاهیجان، تالش، لنگرود، رودسر، بندر آستارا، صومعه سرا و اشاره کرد.
و.............
فایل پاورپوینت 64 اسلاید
doc_1611589394_45331_2077_1771.zip10.60 MB |